Ελίχρυσος

Ελίχρυσος

το φυτό της αιώνιας νεότητας

 

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Από πού να αρχίσουμε για να αναφέρουμε τις εκπληκτικές ιδιότητες (μαγικές ή θαυματουργές θα έπρεπε να πούμε) του ιταλικού ελίχρυσου : σε τραύματα, φλεγμονές, ουλές και οιδήματα. Η δράση του εμφανίζεται στον ιστό του δέρματος, στο νευρικό σύστημα, στο κυκλοφορικό και στο μυοσκελετικό (μυς, τένοντες και αρθρώσεις).

Κάθε πλαστικός χειρούργος θα έπρεπε να τον χρησιμοποιεί πριν και μετά την επέμβαση συστηματικά (ακόμη και για τα μάτια). Στις πιο διαφορετικές φλεγμονές της επιδερμίδας : ευρυαγγεία, κιρσοί, έκζεμα, ψωρίαση, κυτταρίτιδα, ροδόχρους ακμή… η προσθήκη Ελίχρυσου στην συνέργεια δίνει την τελική λύση στο πρόβλημα. Μώλωπες, αιματώματα, μελανιές εξαφανίζονται  σε χρόνο ρεκόρ, ιδίως αν το τραύμα είναι πρόσφατο.

  • Αναπλαστικό σέρουμ για όλα τα είδη τραυμάτων.
  • Προληπτικό τζελ στην πλαστική χειρουργική.
  • Επιταχύνει τη θεραπεία δερματίτιδας, εγκαυμάτων, ακμής, έρπητα, πληγών, μωλώπων, εκζεμάτων και φιλτράρει τις υπεριώδεις ακτίνες.
  • Από κοινού με το Γερμανικό χαμομήλι, είναι επίσης αποτελεσματικό για αλλεργικές καταστάσεις, ιδιαίτερα εκείνες με ρινική καταρροή, φτέρνισμα, και δερματικά εξανθήματα με φαγούρα.

 

 

ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

 

  • Αντικυτταριτιδικό ελιξίριο.
  • Τζελπου «τεντώνει» την επιδερμίδα.
  • Σέρουμ για το περίγραμμα των ματιών

 

O ελίχρυσος έχει άριστες επουλωτκές ιδιότητες, επαναφέρει το δέρμα σε πιο υγιή κατάσταση και καθυστερεί τη γήρανση χάρη στην ισχυρότατη κυταρρο-αναπλαστική του δράση.
Είναι αντιφλεγμονώδης, αιμοστατικός, επουλωτικός, ευστόμαχος, λιπολυτικός.

 

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Ο ελίχρυσος χαλαρώνει και υποστηρίζει την περιοχή του ηλιακού πλέγματος, ελαφρύνοντας την ένταση που απορρέει από υπερπροσπάθεια και υπερβολικό έλεγχο, και την κατάθλιψη που οφείλεται σε μακροχρόνια απογοήτευση. Η ικανότητά του να διαλύει θρόμβους και να ρυθμίζει το στάσιμο αίμα – καταστάσεις που συνδέονται με το Συκώτι – του δίνει, σε ενεργειακό επίπεδο, τη δύναμη να διασκορπίζει τα βαθύτερα, “κολλημένα” αρνητικά συναισθήματα, ειδικά εκείνα που συνδέονται με το Στοιχείο του Ξύλου: διαρκής μνησικακία, μισο-συνειδητός θυμός, πικρότητα, και επίμονα αρνητική στάση.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *